Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

15 Temmuz gecesi film yapımcılarını harekete geçirmeli

Arapların güzel bir sözü var; 'El hain ma iflah', yani 'Hainler hiçbir zaman iflah ve başarılı olamazlar.' Ülkemizde de demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyen hainlerin filmi yapılırsa bu sözlerle açılmalı perde. "Türk sinemasının eksiği senaryo" diyen sinemacılar bir an önce 15 Temmuz'da yaşananları izleyiciyle buluşturmak için harekete geçmeli. Çünkü o kabus dolu gecenin ele alınacak acılarla dolu birçok hikayesi var. Üstelik senaristlerin senaryo yazımını hızlandıracak unutulmaz anlar ve sözler bile hazır. Tankların altına yatan, tanklara kafa tutan adamın cesareti; filmin en can alıcı sahnelerinden biri olacaktır. TRT spikerinin, darbecilerin zorlamasıyla sesi titreyerek korsan bildiriyi okuduğu sahne de öyle. Bu sahne bizim de hafızalarımızdan silinmeyecek. Boğaz Köprüsü'nün cuntacıların kontrolüne geçmesi ve halkımızın en büyük direnişlerinden birinin bu köprü üzerinde yaşanması asla ise unutulmayacak.

"SESİMİ KAYDET VE VUR"
Filmin en unutulmaz sahneleri arasında Başbakan Binali Yıldırım'ın darbecilerin kontrolündeki F-16 ve helikopterlerin vurularak etkisiz hale getirilmesi için havacı korgenerale verdiği talimatı yer almalı. Komutan "Efendim yazılı emir lazım" deyince, Başbakan Binali Yıldırım "Vur kardeşim, sesimi kaydet ve vur" diye komutana bağırmıştı. Bu sahne gerçekten unutulmaz... Eğer 15 Temmuz'la ilgili filmler çekilmeye başlanırsa; bertaraf edilen darbe girişimi, uluslararası arenada geniş kitlelere duyurulacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA